Geboren in 1959, in een gezin van tien kinderen, kwam Toon in een warm nest terecht. Alle tien de kinderen hadden iets met muziek. Voor de één was dit zingen in een bruiloft-bandje, voor de ander was dit trompet spelen in een Dixieland orkest, maar allemaal deden de van Millen iets aan muziek. Ook zijn moeder was zeer muzikaal. Onder de naam Moe van Mil heeft zij nog een drietal LP's gemaakt onder begeleiding/productie van o.a. Annie de Reuver en Henk van der Molen.
Toon had al snel zijn hart verpand aan de gitaar. Via allerlei omwegen, van heavy metall-, fusion-, bruiloft-, top 40- en andersoortige bandjes kwam hij er toch steeds meer achter dat een gitaar alleen, met of zonder zang toch "zijn ding" was. Sinds een aantal jaren heeft hij zich dan ook op de acoustische gitaar gericht. (Hetgeen niet inhoudt dat hij op een electrische gitaar zijn weg niet weet te vinden !!) Als gitarist heeft hij ook als studiomuzikant mogen werken. Ook is Toon de mening toegedaan, dat je het beste muzikale product af kan leveren als je er zelf heel veel plezier in hebt. Dit heeft Toon doen besluiten een programma te voeren met enkel muziek die hij fijn vindt. Ook in zijn composities zoekt hij de dingen waar hij binding mee heeft. Ondertussen heeft hij zich meerdere instrumenten eigen gemaakt, o.a.piano, drumstel, basgitaar, enz, enz.
Na een Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van Sena, Buma/ Stemra met Rockacademie Fontys, kwam hij in contact met Evert Abbing, een toonaangevende producer in Nederland. Samen met hem heeft Toon nu een duidelijke weg uitgestippeld. Een weg die leidt naar een vaste plek in de Nederlandstalige muziekwereld.